NIKÉ FUTSAL EXTRALIGA

Preview 4.kola Varta Futsal Ligy: Šláger kola v Lučenci aj na TV ESO

Dušan Dobšovič|4. okt 2019 o 00:10

 

Po reprezentačnej prestávke, ktorú naše A-mužstvo strávilo na Vyšehradskom pohári v poľskom Krosne a mládežnícke výbery na tréningových kempoch v Žiline, sa znova vracia na scénu Varta Futsal liga. Tá pokračuje štvrtým kolom a najväčší šláger je na programe v piatok v Lučenci, kde príde MIBA Banská Bystrica. Zápas môžete sledovať aj prostredníctvom mediálneho partnera TV ESO https://tveso.sk/mimel-lucenec-lion-car-miba-banska-bystrica-4-10-2019/

Mimel Lučenec – Lion Car MIBA Banská Bystrica

Začiatok zápasu: 4.10.2019 o 19:00

Miesto: ŠH Arena, Lučenec (kapacita: 1200)

Zápas o prvé miesto na obrazovkách televízie ESO. To je najlepšia pozvánka na kvalitný slovenský futsal. Opäť sa očakáva zaplnená a možno aj vypredaná lučenecká aréna, ktorá je už niekoľko desiatok mesiacov dejiskom najvyššej futsalovej súťaže na Slovensku. Zverenci trénera Mariána Berkyho mali úvod ročníka skvostný. Klub sa cez leto zaujímavo posilnil a účinkovanie vo Varta Futsal lige odštartoval v druhom kole výhrou na palubovke Makroteamu zo Žiliny. Tréner Marián Berky bol s výhrou 7:2 spokojný, mrzelo ho však veľké množstvo zahodených šancí. Ešte vyššie skóre sa zrodilo v ďalšom zápase, proti nováčikovi z Nových Zámkoch, ktorého Lučenec rozdrvil 14:0. V dohrávke prvého kola dokonca Mimel zničil ďalšieho nováčika, tentoraz  Prievidzu – 17:3. Lučenec doposiaľ inkasoval len päť gólov a strelil až 38. O sedem z nich sa postaral Ricardo Camara, šesť vsietil Johne Melo a päť Rafael Durval. Klub je preto bez straty bodu na prvej priečke.

Kvalitný vstup do sezóny 2019/20 má aj stredoslovenský tím Lion Car MIBA Banská Bystrica, ktorý si bude raziť cestu za pomoci mladých hráčov. Cez leto mužstvo posilnili Sebastián Bačo, Marek Kuruc, Marek Kušnír, Kevin Kollár či reprezentanti Matúš Kyjovský a Martin Péchy. Hneď na úvod ročníka však zverenci trénerov Richarda Bača a Martina Majlinga v zaujímavom zápase remizovali doma proti MŠK Žilina 4:4 a to napriek tomu, že prehrávali 1:4. Následne porazili na pôde súpera nováčika z Prievidze 10:4 a naposledy pred reprezentačnou prestávkou zdolali tesne žilinský Makroteam 5:4. Kapitán Filip Rafanides je doposiaľ s deviatimi gólmi najlepším strelcom celej Varta Futsal ligy. V prvom kole dal hattrick, potom dokonca až štyri góly a naposledy dva. MIBA ale v každom stretnutí inkasovala po štyri presné zásahy, jej defenzíva je štvrtou najlepšou a devätnásťgólový ofenzíva treťou najlepšou.

MŠK Nové Zámky – MŠK Žilina

Začiatok zápasu: 4.10.2019 o 20:00

Miesto: Športová hala Milénium, Nové Zámky (kapacita: 994)

Novozámčania budú doma bojovať o svoje prvé body v novej sezóne, znova však proti nim stojí veľký favorit. Nováčik doposiaľ nebodoval ani raz a po troch stretnutiach má skóre 2:31. Jediné dva góly strelil pri vysokej prehre proti Makroteamu 2:15. Vzápätí srdnato bojoval s Levicami, aj tak prehral 0:2 a naposledy si Nové Zámky „podal“ výsledkom 14:0 Mimel Lučenec. Klub z juhu Slovenska však ukazuje, že aj on má v tíme talenty, o ktorých budeme ešte počuť. Na poslednom zraze reprezentácie do 21 rokov boli aj Marcel a Richard Maríkovci z Nových Zámkov.

MŠK Žilina pod vedením trénera Branislava Škorca ešte neprehral. V prvom kole mužstvo remizovalo 4:4 na palubovke Miby Banská Bystrica napriek tomu, že vyhrávalo už 4:1. V druhom kole mali „Šošoni“ voľno a naposledy porazili na palubovke súpera Levice. K víťazstvu prispel dvomi gólmi mladý seniorský reprezentant Matúš Ševčík, presadili sa aj Samo Marušinec, Martin Štrbák, kapitán Dominik Ostrák a mladík Marek Bevelaqua. Do tímu v poslednej dobe pribudlo niekoľko reprezentantov, okrem spomínaných mien to sú aj Milan Herko a Patrik Zaťovič. Na turnaji V4 v poľskom Krosne tak mal MŠK šesťnásobné zastúpenie v podobe Ševčíka, Štrbáka, Herka, Zaťoviča, Ostráka a Martona. Žilinčania sa nachádzajú so ziskom štyroch bodov na treťom mieste pri skóre 10:7. Lepšiu defenzívu majú len Lučenec a Levice.

TNF Lions Prievidza – Futsal Team Levice

Začiatok zápasu: 25.10.2019 o 19:00

Miesto: City Arena, Prievidza (kapacita: 2500)

Nováčik z Prievidze doposiaľ v dvoch stretnutiach ešte nebodoval a nachádza sa na predposlednom mieste tabuľky, horšie sú na tom len Nové Zámky. TNF Lions zatiaľ strelil sedem gólov a inkasoval ich až 27. Mužstvo prehralo s Mimelom Lučenec vysoko 3:17, na MIBA Banská Bystrica nestačilo pomerom 4:10. V treťom kole mala Prievidza voľno a to si užije aj naďalej, keďže stretnutie proti Leviciam je na programe až koncom októbra. TNF Lions Prievidza v uplynulej sezóne 2018/2019 pôsobil pod názvom TNF Mia San Mia Kanianka. Počas medzisezónnych príprav čakalo klub pár zmien. Hlavnou je, že sa presťahoval z obce Kanianka, kde bol klub v roku 2014 založený, do Prievidze. Prievidza nemá čo stratiť. Káder je zložený prevažne z futbalistov, kde iba pár z nich môže preukázať minimálne futsalové skúsenosti. Najskúsenejším hráčom na palubovke bude Martin Svitek, ktorý pred pár rokmi „ochutnal“ aj pôsobenie v slovenskej futsalovej reprezentácii do 21 rokov.

Levický tím sa vybral cestou zapájania svojich odchovancov a hráčov z juniorského tímu do seniorského futsalu. Tím z juhu západného Slovenska v uplynulej sezóne skončil v základnej časti na šiestom mieste, získal 16 bodov, avšak vo štvrťfinále play-off pomerne ľahko vypadol s ŠK Makroteam Žilina, keďže celok spod Dubňa zvíťazil 7:1, 8:2 a 10:2. Levice môžu aj naďalej počítať s Viliamom Rakicom, ktorý bol s desiatimi gólmi najlepším strelcom tímu. Jediným výraznejším odchodom je presun brankára Kevina Kollára do MIBA Banská Bystrica. V aktuálnom ročníku Levice jeden zápas vyhrali a druhý prehrali. Voľno malo mužstvo hneď na úvod, následne vyhralo na palubovke nováčika z Nových Zámkov 2:0, avšak proti MŠK Žilina prehralo 3:6.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: